Kom splinter og anden slitage til livs med en gulvafslibning

Slidte trægulve, som føles flossede i overfladen og har et trist og mat udseende, er sjældent det største aktiv for din bolig. Du kan indkøbe nok så mange designer møbler, og male dine vægge i nok så muntre og sprælske farver. Hvis dit trægulv har en livstræt fremtoning, og dertil er præget af pletter, misfarvninger og splinter i overfladen, vil dette uvægerligt smitte af på dine stuer og værelser.

Hvorfor bliver mit trægulv slidt?

Slitage er særligt tydeligt i gulve, som er behandlet med lud eller sæbe. Disse former for gulvbehandling går under betegnelsen ikke forseglende behandlinger. Denne betegnelse dækker over behandlinger, som ikke forsegler gulvets planker, brædder eller parketter, på samme måde som eksempelvis maling, fernis eller gulvlak.

Et sæbebehandlet gulv er utroligt smukt, hvis det vel at mærke passes og plejes efter alle kunstens regler. Den naturligt lysnende sæbe, som anvendes ved selve behandlingen af det nyslebne eller nyligt lagte gulv, skaber en beskyttende hinde i træværket. Samtidig får gulvets overflade et silkemat look og et magisk, hvidligt skær, som kan lyse hele stuen op. Men når først den beskyttende hinde af sæbe, som blev dannet ved behandlingen, er slidt bort, vil gulvet begynde at udvikle misfarvede plamager der hvor det slides allermest.

Det kan for eksempel være rundt om spisebordet, hvor ridser fra stole og pletter fra spildte væsker vil give trægulvets før så smukke og lyse overflade et uensartet udseende. Og det kan være foran vinduer og terrasse eller altan døre af glas, hvor solens skarpe uv lys udtørrer og bleger træværket til en uskøn, gullig nuance. Dette fænomen kaldes solfalming, og kan ikke vaskes bort med almindelig gulvvask.

Begynd forfra med en effektiv gulvafslibning

Du kan derimod komme langt med en grundig gulvafslibning, udført af en professionel gulvmand. Læs mere på Gulvkanonen og book din gulvafslibning allerede i dag.