Hvorfor skal du købe en løbetrøje?  

Der findes så meget forskelligt løbetøj i dag, og der bliver hele tiden lavet nyt. Det kan derfor være ret uoverskueligt at finde ud af, hvad man skal vælge og hvorfor man skal vælge lige netop det. Hvis du læser med her, kan du måske få en bedre idé om, hvorfor en løbetrøje bare er og bliver uundværlig, når det kommer til løbetøj. Hvis ikke du selv har en løbetrøje, så har du helt sikkert set andre med en løbetrøje på. Det er en hel basis, almindelig trøje, som mange løbere har. Det er for mange løbere en af de vigtigste dele i deres træningsgarderobe.  

Når man skal finde noget nyt løbetøj, så bør man først og fremmest kigge efter noget kvalitetsløbetøj. Hellere bruge lidt flere penge på én gang end at skulle bruge penge flere gange over kort tid, fordi tøjet ikke har en lang levetid. Derudover er der meget løbetøj, som indeholder en masse funktioner, som noget af det meget billige løbetøj ikke gør. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og der findes meget lækkert løbetøj fra mærker som Newline, adidas, Nike og lignende, som ikke koster en bondegård. Så hvis du bestemmer dig for at dit næste køb skal være en kvalitetsløbetrøje, så prøv at tag et kig her: https://sportmaster.dk/toej/loebetroejer – her kan du få løbetrøjer fra de populære mærker, som er til overkommelige og fair priser. Udover at have fokus på at kvaliteten skal være i orden, så skal du også have fokus på, at det sidder perfekt på din krop. Løbetøj skal helst sidde tæt på kroppen og samtidig være yderst behageligt at have på.

Trods regn og kulde med en god løbetrøje

Mange løbetrøjer er lavet af noget bestemt materiale, som gør at du kan holde dig varm, du kan ånde i trøjen og trøjen er vindbeskyttende. Du kan derfor sagtens løbe på de kolde og blæsende dage uden at fryse. Det gode ved en løbetrøje er at den er svedabsorberende, så du kan komme af med din sved under træningen – løbetrøjerne sidder gerne stramt på kroppen, og derfor kan man hurtig føle sig indelukket, hvis ikke trøjen er svedabsorberende. En anden positiv ting ved løbetrøjer er at de både kan bruges for sig selv og de kan bruges indenunder eller udenpå andet tøj. Du kan sagtens have en løs løbetrøje, som du kan have på uden på en stram løbetrøje eller uden på en baselayer trøje, for at få ekstra varme på de ekstra kolde vinterdage. I Danmark er vejret noget omskifteligt, så en løbetrøje kan også sagtens bruges for sig selv på nogle af dagene i sommermånederne.

Hvis du investerer i en løbetrøje, så kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på den, for at sikre sig at kvaliteten er i top, da den kan bruges hele året rundt. Det er altså ikke ligesom et par løbeshorts fx, som kun kan bruges på de varme dage – løbetrøjen kan du altid bruge, og så føler man hurtigt at pengene er rigtig godt givet ud. Som et gammelt ordsprog lyder: ”Der findes ikke dårligt vejr. Kun dårlig påklædning”, og det må man altså bare sige, at det ofte har sandhed i sig. Hvis man blot er sej og klæder sig efter vejret, så kan man sagtens løbe hele året rundt!