Husk lige at få gjort rent i din webmail

23 august 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er meget muligt, at du har lavet et fornuftigt system med at holde orden i dine mails, efter du har oprettet en webmail hos https://www.simply.com/dk/webmail/ .

Det har måske været noget med, at du har markeret vigtige samtaler, at du har givet dem navne, inddelt dem i sektioner og meget andet – og spam bliver holdt for sig.

Men det er ikke ensbetydende med, at det er enkelt at finde rundt i din webmail.

Vi mennesker modtager jo mange mails i løbet af bare en dag, og om man er typen, der læser dem alle nøje, eller man husker dem til senere eller helt glemmer dem, så bliver det i sidste ende til mange mails.

Dem skal der på en eller anden måde gøres kål på.

Man kan jo risikere, at man når topmålet for, hvad der er plads til af mails i ens indbakke(r), så på et tidspunkt når man et bristepunkt, hvor man hurtigt skal tage stilling til, hvad der skal bevares eller ej.

Hvad skal blive i din webmail, og hvad skal væk?

Oftest er der et top for, hvor længe de spammails bliver gemt i ens spamindbakke, før de bliver slettet, hvilket jo er godt, så de ikke optager plads.

Men man ved jo aldrig, om man en dag får brug for en flere år gammel mail, hvorfor det måske ikke kan svare sig, at man sætter en automatisk slettedato for de almindelige mails.

Man bør måske se på, hvad man bør gemme, hvad der er stor chance for, at man kan slette, og hvad man så slet ikke bruger længere.

Nogle mails kan man jo gemme i skyen, downloade eller printe ud, hvis man gerne vil gemme dem.

Så kan man også lige tjekke efter, om man er tilmeldt nogle nyhedsmails, som man alligevel ikke læser, hvorfor man kan starte her med at sørge for, at man ikke modtager mails, man alligevel ikke får læst.

Flere nyheder