Facaderenovering som rengøring eller den store renovation?

08 september 2021 Anders Lundtang Hansen

I hvor stort et omfang skal du facaderenovering være?

Skal det være den slags, hvor du lige vasker gavlen af, du skal hen at male den; eller du agter at ombygge den med et andet materiale, eller skal der bygges til?

Er det noget, som du vil gå at hygge dig med over en længere eller kortere periode, eller er det noget, som du vil sætte professionelle folk til at ordne for dig?

Hvis der er tale om en tilbygning, så skal du som det første se på lokalplanen og byplanlægningen, om det overhovedet er noget, som du må.
Det ville være surt at spare sammen til den slags bare for at opdage, at man ikke har lov til at gøre det.

Hvis man alligevel vil rense facaden for alger, kunne man så ikke også male den?

Og sådan melder der sig mange tanker angående det at forny og forskønne en facade.

Få lavet facaderenovering, som den trænger til

Måske er det bare lige den nævnte rengøring, som den har brug for, at der bliver gjort ved den, men måske er det i denne omgang, at du opdager sammen med familien, at man egentlig godt kunne gøre noget mere ved den.

Det ender måske med, at man tager sig af den modsatte side af hjemmet, så de kan ligne hinanden; og før man har set sig om, så er man ved at tage sig af et helt husprojekt, der ellers skulle være i mindre omfang.

Men det bliver måske bare det incitament til at få gjort noget ved hele huset, når man ser, hvor flot facaden ser ud, efter man er færdig med arbejdet her, at man gerne vil have, at resten af huset ser lige så flot ud.

Man kan altid tage det ét skridt ad gangen og starte med facaden og se, om man har kræfter, tid og overskud til mere.

Flere nyheder