Få et sundt indeklima med et ventilationsanlæg

Ironisk nok er vores forbedrede boligforhold på nogle områder med til at forringe vores indeklima og dermed vores almene sundhed. Den bedre isolering gør, at husene ikke selv er i stand til at lufte ud gennem utæthederne, hvilke gør at husene i dag nemmere får skimmelsvamp og husstøvsmider, der kan føre til allergi og astma hos husets beboere. 

En af de måder du kan sikre dig at der bliver luftet ordentligt ud, er at installere et ventilationsanlæg med genveks. Et ventilationsanlæg med genveks genanvender den varme luft, der normalt ville sendt ud for at varme gråspurvene ved en almindelig udluftning.

Få et sundt indeklima

Som nævnt er et ventilationsanlæg evt. med genveks en af mulighederne for at have et sundt indeklima, men der er mange andre ting du ved siden af kan gøre, for at forbedre indeklimaet. 

En af de ting der er vigtigt er aldrig at tørre tøj indendørs. Det skal uanset årstiden gøres udenfor eller i en tørretumbler. Den vand der er i det våde tøj fordamper og har kun et sted at forsvinde hen og det er ind i boligens vægge, lofter og gulve.

Da vi ikke kan leve af fastfood og kærlighed alene, selvom madlavning er en anden stor synder i forhold til et sundt indeklima, må vi sørge for at lufte godt ud under og eftermadlavningen og huske at bruge emhætten hver gang. 

Det er også vigtigt at huske at få gjort godt rent regelmæssigt. Derved mindskes risikoen for at støv og husstøvsmider får sat sig fast. 

Husk soveværelset

Der udvindes en masse CO2 og fugt når vi sover, det er derfor ekstra vigtigt at der bliver luftet ud og døren ind til soveværelset ikke lukkes. Ved at holde døren åben, har luften bedre mulighed for at cirkulere og den gamle luft kan nå at blive udskiftet, inden næste aften.