At købe billigt kan vise sig at blive dyrt

Når du er på jagt efter en ny brugt bil, især i den absolut billige ende, bør du overveje, om det ikke kan blive en særdeles dyr beslutning. Ikke alene vil en gammel billig bil alt andet lige kræve mere opmærksomhed fra mekanikere, de vil også være langt dyrere i afgifter.

Derfor bør du overveje om det ikke bedre kan betale sig at betale mere for bilen til at starte med og spare i afgifter og mekanikerregninger.

Du skal også overveje om du skal købe din bil hos en privat sælger eller f.eks. hos en brugtvognsforhandler i Frederikshavn. Fordelen ved at købe hos en brugtvognsforhandler er, at du i modsat hos en privat sælger får du 2 års reklamationsret. Derfor er en bil ofte også lidt dyrere hos en forhandler, end hvis du køber hos en privat sælger.

Ud at køre en tur

Om du overvejer at købe en bil hos en brugtvognsforhandler eller hos en privat sælger, er det en god ide at køre en lang tur og lære bilen at kende. Virker forhandler eller sælger tøvende eller siger de direkte nej, skal du lede efter en anden bil.

Du skal ud og køre i bilen i mindst en halv time og turen skal både være en tur på motorvejen og en tur rundt i byen. Det er ikke nok at køre en tur rundt om blokken. Det vil alene fortælle dig, at bilen kan starte. Hvilke selvfølgelig ikke skal undervurderes.

Husk også at det at en bil er nysynet ikke er det samme som at bilen er fejlfri. Det betyder udelukkende at bilen er lovligt at køre i.

Du kan med fordel tage bilen forbi en mekaniker som kigger bilen efter. som regel finder de 6-8 fejl, som ikke er opdaget og som enten skal laves eller også skal bilens pris være mindre.